Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Årets sista Blogginlägg - 2009 året jag vill glömma

2009 är snart slut skönt. Det har varit ett år fullt med trista händelser. Och det blev inte riktigt så jag skrev i min blogg. När jag kom hem ifrån New York September 2008 började det hända vad jag då upplevde som konstiga saker med mig. Hade ingen lust med någonting konstiga tankar i huvudet började få huvudvärk oftare, fick ont i nacken och i höften.Tillbaks på jobbet som förresten var nytt för mig. Gick från lager arbetare in på kontoret där mitt jobb skulle vara att ta emot och lägga order via telefon,fax och email och anrdra uppgifter som hör till.Kul tyckte jag med nya saker. En kall vinterdag i Januari 2009 fick jag uppsöka sjukhuset då jag var kraftigt förkyld och feber. De upptäckte då att mitt blodtryck var något högt. Fick senare börja göra rutinkontroller för det berodde inte på att jag var förkyld med feber. Månaderna  gick och det blev vår jag började uppleva öronsus och andra otrevligheter. En dag i maj mådde jag dåligt på jobbet kände mig yr så jag bestämde mig för att göra ett blodtrycks test på apoteket sagt och gjort. Det visade då ett tryck på 160/110 vilket inte är bra alls. Illfart ner till sjukhuset där gav en AT läkare mig blodtrycks medicin och skulle göra en grundlig utredning då en 32 åring inte ska ha sådana värden. Det som hände var att jag fick behålla min blodtrycks medicin samtidigt som jag fick motion på recept. Snacka om att man kände sig knäckt 32 år alltid varit frisk och stark blodgivare dessutom plötsligt har man frikort på sjukvården och högkostnadskydd på apoteket och man kände sig som värsta hypokondriken. Började fundera på vad det var som fick mig att inte vara mig själv att må så dåligt, Det ända jag kom på var att det kanske var mitt nya jobb men näe det kan det inte vara jag kör på.. I september fick jag återigen åka ner till sjukan då jag upplevde en klumpkänsla i halsegropen fy fan va jobbigt det var så fort man fick ont på ett nytt ställe så började hjärnspökerna tänka på cancer och andra otrevligheter man blev nojjig. Klumpen i halsgropen var magkatarr som senare utvecklades till magsår med en mega pencillin kur som följd. Det var då jag bestämde mig för att trycka på nödbromsen och ringa företags hälsan jag mådde jätte dåligt. Efter en utredning där med en massa frågor och undersökningar och prover så visade sig att allt detta berodde på mitt nya jobb, Stress och min otrivsel hade utlöst alla dessa symtom. Efter ett möte i hop med min chef,personal chef och företags hälsan fick jag ett beslut som var att jag fick gå tillbaka till min gamla arbetsplats  blev otroligt glad av detta och nu i Januari 2010 börjar jag. Många av mina symtom har försvunnit några finns nog kvar tills jag jobbat ett tag. Mitt höga blodtryck får jag nog leva med. Jag hoppas ni som upplever samma sak släpper taget och drar i nödbromsen det är så skönt när man väl gjort det.

Jag hoppas att 2010 blir ett bättre år för mig och min familj jag har smyg börjat med att gå med i Tranås foto klubb vilket är väldigt kul, Casey våran labrador tik kom till oss i oktober och nu i september 2010 återvänder vi till New York med en avstickare till Washington. Och i dag beställde jag ett Vidvinkel 12-24  som jag hoppas får mycket nöje med

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ALLA BLOGG LÄSAREAdded 2009-12-31 18:21 | Permalink | Comments (1) | Comment

Första bilden på Casey

Så har man då varit ute i kylan och fotograferat. Var ute vid en när belägen badplats. Det var 19 minus och mycket dimma så man såg inte sjön. Fick endå ett par fina bilder.

Bilden jag har valt i dag är dock av en helt annan karaktär. Nämligen en bild på vår valp Casey. 

 

 Added 2009-12-19 19:59 | Permalink | Comments (0) | Comment

ÄNTLIGEN............

Så kom snön och minus grader med den. Har aldrig varit glad i vintern och är väl inte det än. Men sedan jag började fotografera så är denna mörka årstid lättare att genom lida då snön kommit.

16 dagar ledigt från jobbet oxå! Det + snö & is = D300:an får äntligen jobba. Jag ska försöka ta minst en bra bild om dagen men hur många exponeringar jag måste ta för att få fram bilden får vara osagt :)

Julklappar köpta alla måsten färdiga förutom julmat men det fixar vi dagen före doppar dagen.

Ska verkligen försöka koppla av dessa 16 dagar med fotografering, bildbehandling och en hel del soff mys med familjen.

Önskar alla Blogg läsare och Fotosidan läsare en God JUL !

/SimonAdded 2009-12-18 17:33 | Permalink | Comments (1) | Comment

Vad gör ni i din Fotoklubb?

Är nyfiken på vad ni har för aktiviteter i fotoklubben du är med i ? Jag gick nyligen med i en eftersom de eftersökte "mer drag" och ville ha ner medelåldern som var på tok för hög. Det som har hänt sedan Oktober är bildvisning fika bildvisning mer fika. Har förslagit dags utflykter men ingen nappa. Har även förslagit någon typ av bild bedömning på snäll nivå, Ingen respons 1 visning av inlägget på klubbens egna sida som knappt ingen besöker . Är bild bedömning så hemskt undrar jag? Har jag för höga krav?

Framför allt vad gör ni i eran Fotoklubb???Added 2009-12-08 21:04 | Permalink | Comments (1) | Comment

Frosten som försvann

Tisdag och Onsdag var 2 underbara dagar fotografiskt sätt. Mörk himmel frost i träden ja allt var mumma, Och jag tänkte när jag åkte till jobbet att nu i helgen kan man ge sig ut va kul!! Det var länge sedan. Men det som hände var det som brukar hända mig när jag spelar monopol nämligen gå vidare till gå alltså till början där vi vad. Och nu när man tittar ut så är det bara grått fuktigt och väldigt tråkigt

/SimonAdded 2009-12-05 09:30 | Permalink | Comments (1) | Comment