Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Farväl för denna gång New York

Denna stad! 

För oss som fotograferar är det himmel riket. Denna gång som är den 3:e blev det bara en weekend Tors-Mån. Mycket stod på schemat Shopping, Besök från Washington, Äta god mat ja det var hektiska dagar Jetlag och 30 gradig värme gjorde inte saken bättre. Denna gång bestämde jag mig för att inte släpa med min kamera utrustning jag ville för en gångs skull åka lätt men även fota. Är Nikonist men tycker inte de har någon kompakt i sortimentet som passar mig J1 och V1 är förstora, Jag ville ha en lätt kamera som man tog med sig överallt. Första dagen blev det som vanligt traditionellt besök på B&H Photo denna affär! Rena julafton varje gång. Valet föll på en Canon S 100 Liten,Raw format, Manuella lägen, priset låg runt 2300 kr så det fanns ingen tvekan ett extra batteri blev det också. Bilderna nedan är tagna med S 100.an.

Första morgonen vaknade jag runt 5.00 hungrig som en varg. Efter morgon koppen på star bucks var det frukost time. Jag bara älskar rostad bagel med sesamfrö

Efter frukost var det dax att bege sig ner till 9/11 memorial. Det är gratis att gå in men man slipper kö om man förbokar besöket hemma innan man åker. Man vet vad som en gång hände här det räcker för att förstå

Man har respekt och en lite klump i halsen när man går omkring och ser alla namn inristade i koppar. Det är 2 jätte lika bassänger som ska illustrera vart tornen en gång stod.

Har under mina besök i staden alltid velat gå till ett ställe som heter Max brenner, Det är en restaurang med temat choklad men jag har aldrig hittat dit. Men denna gång blev det jackpot och jag fick äntligen prova deras choklad pizza som folk har rynkat näsan åt när jag berättat om det.

Det är ju inte som folk tror tomat,ost choklad. Utan choklad hackade hasselnötter och mashmallows

Första tuggan var ljuvlig sen blev det lite för sött men det var aldrig rent äckligt men inte heller jätte gott en slice räckte gott och väl.

En bit där ifrån på Union square spelas det schack

Utanför Madison Square Garden är det full fart!

Nu är WTC 1 aka Freedom Tower New Yorks högsta byggnad

I Tisdags kom jag hem och saknaden är stor det är något visst med New York

Men planerar ett återbesök nästa år så farväl för denna gång New York men på återseende

/SimonAdded 2012-08-31 15:47 | Permalink | Comments (1) | Comment