Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Kl 8,30 en regnig dag i New York

Sitter på ett Starbucks och tittar på alla människor som rusat in från regnet utanför, De är på väg till jobbet Starbucks verkar vara samlingsplatsen innan man beger sig till kontoret.

Jag har snart varit här i 14 dagar och ska snart bege mig hem till Sverige igen. Detta är mitt andra besök i denna "Världens Stad" förra besöket var 2008 och då en vecka. Den här gången gjorde vi en avstickare till Washington och oj vilken kontrast. Att åka från ett ganska tufft rått & skitigt New York för att möta en stad där du skulle kunna gå barfota!

Renare stad har jag nog inte skådat jag kom att tänka på framtids filmen med stallone & snipes. Det var otrolig att få fotografera i Arlington denna stora miltiär kyrkogår det det ligger över 300 000 människor begravda, Inte bara Krigs hjältar utan även människor som förolyckats på andra sätt t e x ligger besättningen på rymdfärjan Challanger här.

Ja Washington var en upplevelse fina monument och lite mer Amerika än New York.

Igår kväll sköt jag bilder på nedre manhattan från brooklyn sidan. Helt fantastiskt att se dessa skrapor som lyser mot skyn som en stor tavla. men jag misslyckades totalt att få fina bilder från toppen av rockefeller center, blåsten min tunga kamera och objektiv var för mycket för mitt monopod som svajade i vinden grrrr. Man kan verkligen säga att vi åkte fel tid punkt många av de kända byggnaderna är under renovering med fula byggnads ställningar runt om.  De sista dagarna blir det kamera löst. En del shopping och annat som ska göras innan färden hem. Vi ses!

/SimonAdded 2010-09-27 14:38 | Permalink | Comments (1) | Comment

1001 frågor om Mac

Nu har det gått ungefär 2 veckor sedan jag och frugan bestämde oss för att göra av oss med pc´n och införskaffa oss varsin mac book pro. Ångrar mig inte en sekund men det är svårt.

Hur gjorde ni andra när ni tog steget och började "think diffrent?" Jag skulle kunna sålla ner hela forumet med frågor om denna underbara skapelse och dess program. Finns det någon sida med tips och tricks? Det jag vill veta är allt men en bra början är förstås hur man gör vissa saker och hur man gör sakerna enklare kort kommandon och sånt. Har just nu tex redigerat en bild i aperture 3 hur krymper jag den? hur funkar iweb? ja har verkligen 1001 frågor. Och jag känner att jag måste lära mig det ordentligt nu. Har lekt i 2 veckor nu är det dax att få svar på frågorna. Så jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Ha en fortsatt trevlig söndag

over and outAdded 2010-09-12 17:20 | Permalink | Comments (2) | Comment

Iphoto och Aperture 3 är fantastiska

Har varit STOLT Mac ägare i Ca 2 veckor. Har inte försökt mig på så mycket bara lekt testat och provat för att på så sätt lära mig. Måste säga att jag är väldigt imponerad av Iphoto. Ett standard program som  läser raw filer kommer ihåg vad komplicerat det var i min pc, Fick ladda hem små plugin för att windows skulle kunna läsa raw. Bara läsa för att redigera är det externa prog som gäller. Här fungerar allt på en gång. Ska jag var ärlig så tycker jag att Iphoto med dess redigerar möjligheter tar mig väldigt långt. Jag kommer troligen köpa Aperture 3 då jag endå ska korsa atlanten. Kanske inbillning men jag tycker de bilder jag test redigerat i min Mac håller en annan klass. Dax att ge sig på det igen återkommer med nya upptäcker

/SimonAdded 2010-09-06 17:13 | Permalink | Comments (1) | Comment