Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Snart är vi här

Hösten är över bladen har fallit och börjat tyna bort. En ganska tråkig period Fotografiskt sätt.

Men snart är vintern här, det blir frost och tunna isar och sen kommer snön, Då är det rolig att ge sig ut igen. Denna mellan period spenderar jag vid datorn, Går igenom mina bilder redigerar och gör förbättringar. Eller så bläddrar jag i någon intressant fotobok. Denna bild är tagen med min mobil i början på året eller om det var slutet på förra. Tog den från mitt vardagsrums fönster. Längtar efter dessa fina vintriga soluppgångar.

/SimonAdded 2011-10-31 07:49 | Permalink | Comments (0) | Comment

Mina bilder blir förstörda ( av APERTURE 3 ? )

Vad är det som händer med mina bilder? Jobbar i Aperture 3. Får för mig att varje gång jag öppnar projektet new york 2008 finner jag fler bilder som har ballat ur

försökt hämta dom från back up men det tycks inte heller hjälpa. Ledsamt är det i alla fall, Snart vågar jag inte öppna mina projekt igen. Någon som har tips så tar jag tacksamt emot dessa.

/SimonAdded 2011-10-30 08:23 | Permalink | Comments (6) | Comment

Vårens Fotoresa är bokad

Det blir Skagen i vår. Denna gång med ett gäng ur fotoklubben. Kul kul kul

Var i Skagen i september, Hela området är fint tycker jag mycket att fota finns det med

Dagens bild togs i september, Det var första gången jag sprang på den här lilla vännen.

Han & en polare blockerade "grenen" så man kunde inte gå ut och ställa fötterna i de 2 haven som möts där. "en klassiker som alla turister brukar göra. Idag blir det ett race på Ikea och ett kalas på eftermiddagen, Inget fotande idag. Ska se om jag kan ge mig ut i morgon och testa min nya Sigma glugg.

/SimonAdded 2011-10-29 08:09 | Permalink | Comments (0) | Comment

Den 11 September 2001

Är en dag som de flesta minns en del starkare en del mindre. Hörde den första rapporteringen på jobbet.

Ett flyplan hade krachat mot WTC. Då lät det som det var ett litet plan och man tänkte inte så mycket på det. När sedan den andra planet kraschade fick man ett annat perspektiv. När man väl kom hem och slog på tv´n såg man vad som hade hänt. Men jag tänkte "det där släcker dom" 10 minuter senare brakade det första tornet ihop. Även att man inte har någon anknytning kände jag en klump i magen det gick inte att ta in. Jag har alltid varit fascinerad av skyskrapor och dess arkitektur och hade planer att besöka Tornen. När första resan till New York slutningen kom vad det en grop och en arbetsplats man fick se.

Igår kom boken som varit restad länge. En bok av Magnum fotograferna med New York som utgångs punkt. Har inte hunnit läsa den ännu, Men jag har bläddrat igenom den då den innehåller många bilder tagna av Magnum fotograferna från de platser i NYC där de befann sig när det hände. Men även bilder på WTC innan händelsen. Nästa gång det bär av blir det ett besök vid den otroligt fina och påkostade minnesplatsen och dess musem. Jag har läst aftonbladets artikel serie " Amerika på dekis" Fängslande historer och intressanta bilder. Men det jag reflekterade mest på var alla dessa kommentarer efter varje artikel. Kan inte förstå hur så många svenskar kan tycka så illa om ett land.

Det är klart att Usa har gjort saker som i allas ögon inte är bra, och i ett så stort land går det fler "idioter" per km 2 än här hemma. Men dom har också gjort mycket bra som vi verkar ha glömt. Hade det inte varit för Usa så tror jag att tyska hade varit världs språket och galna diktatorer hade härjat fritt. Har varit i USA 2 gånger de folk jag träffat och de vänner jag fått är genom trevliga. Min slutsats är att man inte kan döma ett helt land. Det finns hygglit folk i USA det kan jag intyga.Added 2011-10-28 10:40 | Permalink | Comments (1) | Comment

Är du hemma blind?

Jag är det, Har svårt för att hitta motiv och lust. Vi drog iväg ett gäng från fotoklubben. Det blev Göteborg, En stad jag tycker om och den ligger bara 2,3 timmar från min hemort. Det var inte alls svårt att låta kameran jobba och lusten att fota kom fram.

Här är The wheel i en intressant vinkel

Väl hemma igen var det dax för ett månads möte i fotoklubben. En av medlemarna som är naturfotograf visade sina bilder, Det var då det slog mig hur hemmablind man varit. Många av hans bilder var tagna längs med Ån som rinner genom vår stad. Jag bor bara 50 meter från Ån  så det fick mig verkligen att vakna till, Dessutom bor jag 10 meter från ett skogsområde som är natureservat där det finns en massa uråldriga ekar och där naturen får härja hej vilt. Det första jag gjorde var att besöka den gamla griftegården den oxå bara 10 minuters promenad från mig. ( se separat inlägg) Så jag börja vakna nu ur blindheten och det känns bra.Added 2011-10-27 07:58 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 Next Last