Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Arbetsflöde i Aperture 3 -Hur gör du?

Det är inte lätt att gå från Pc till mac och det är ännu svårare att börja använda ett nytt redigerings program. Jag har använt mig utav PS ända sedan jag blev intresserad av fotografering. Att jag valde Aperture 3 nu är för jag tycker det verkar enkelt och logiskt dessutom är det inte lika dyrt som CS.

Jag har aldrig haft något riktigt bra arbetsflöde och säkert sparat dubbletter helt i onördan. Förut gjorde jag så här att jag hade en mapp med mappar med rawfiler i som jag inte gjorde något med, Sen hade jag en uppsättning med raw filer som jag redigerade i från, en mapp med utvalda färdig redigerade bilder som hamnade som jpeg i en mapp och en mapp med utvalda förminskade bilder i som jag använde på webben. Nu är det Aperture 3 som gäller och vill därför börja om och göra rätt. Har kommit så långt att jag förstår att en orginal rawfil är en master och det man redigerat sparar man som version. Som jag skrev innan så har jag säkert sparat för mycket om man kan utrycka det så. Men om jag tex har en mapp med 800 raw filer i så kanske jag inte redigerar alla utom bara en del, därför har jag haft dubbla mappar med raw vilket känns helt fel

så nu under helgen hoppas jag att förslagen på bra arbetsflöde strömmar in hoppas på svar är ivrig att börja behandla alla mina bilder jag tog i USA.

Vi Hörs!Added 2010-10-15 16:15 | Permalink | Comments (2) | Comment