Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Online Backup

är något jag nu håller på att testa. För en kostnad för under 500 kr om året kan jag göra back up på obegränsad mängd data, Inte bara bilder utan annat som jag kanske är rädd om. Man slipper oxå allt strul som kan uppstå och man slipper samla hårdiskar på hög som dessutom slits och måste bytas ut. Den bästa faktorn är att backupen alltid blir gjord på daglig basis automatiskt! Många kör med månads eller vecko backup då du ska släpa din hårdisk från jobbet,föräldrar eller var du nu förvarar den och sedan tillbaka igen.Och händer det tragiska att en hårdisk kraschar så gör den ju det mitt i veckan just efter att du kommit hem med minneskortet fullt med fantastiskt bra bilder. Slår det väl ut blir det nog en prenumation på tjänsten. Läste i en annan blogg att DSLR kameror är på utdöende, att det istället används mer och mer små kompakter typ Canon G11 ect ect..... Den dagen det inte går att köpa en DSLR slutar jag.

/SimonAdded 2010-02-15 17:42 | Permalink | Comments (3) | Comment

Solen är min vän

Bara tanken på sol gör mig glad och positiv som jag längtar till sol och plusgrader. Nu är jag mitt i en förkylning varit hemma från jobbet ett par dagar men ska göra en kraftansträngning i morgon. Nu är det hög tid att fota istappar i alla dess former dom är tjusiga men ack så dödliga far en sådan ner från 4:e våningen vill jag då inte få den på mig. Det positiva med Februari månad är att det som ny växthus ägare är dax att planera vad man ska så för något. Växthuset är på 13 kvadrat så det får plats en del som jag ska dokumentera på bild när det blir dax. Försöker planera inför nästa månads tävling ska försöka få med ett par pang bilder. Köpte Canons lite finare papper photo paper pro II tror jag det hette. Fick se att det på en del ark var en grå liten prick under den glatta ytan vilket inte är godtagbart. Hoppas de svarar på mitt mail snart. Nu är resan till USA i höst äntligen bokad med bekräftelse och allt. Nu går man i tankar på hur man ska lägga upp det. Förra gången såg jag det mesta av New York genom sökaren på min Nikon D 80 vilket var trevlig men det skulle vara skönt att vara fri från ryggsäck stativ ect och bara njuta av vistelsen. Får väl sy ihop något. vi hörs!

/SiimonAdded 2010-02-08 16:32 | Permalink | Comments (0) | Comment

Ett stort grattis till Mikael och andra små tankar

Först vill jag börja med att gratulera Mikael Rocén till Segern av fotosidan´s bildtävling. Vi tillhör båda Tranås Fotoklubb vilket jag är stolt över, Grattis Micke & keep on shooting good pics!!! Jag har denna veckan varit med om min första  bildbedömning i klubben  vilket jag tyckte var väldigt intressant och nyttigt och kanske oxå nödvändigt för att utvecklas som fotograf. Hoppas på mer sånt. Eftersom det är sånt drag på distanskurserna som hålls av moderskeppet har jag gett upp och själv börjat titta på alla möjligheter som Photoshop erbjuder. ÄNTLIGEN i morgon kan vi till slut boka årets semester/foto resa till USA. Som jag längtat denna gång stannar vi 14 dagar i New York med en avstickare till Washington. Nu är det dax att bege sig tillbaka till den snöiga verkligheten vi hörs !

SimonAdded 2010-02-04 18:34 | Permalink | Comments (0) | Comment