Instagram

I Focus

En Amatör Fotografs dröm - En Blogg om Fotografering - Livet & Vardagen

Funderingar kring Adobe creative cloud och så en bild så klart!

Nu har mitt första år som creative cloud medlem snart gått. Fick en på påminnelse från adobe förra veckan. När jag skaffade det var jag helt inställd på att lära mig cc och även redigera bilder där. Det blev inte så har klarat det mesta med lightroom och nikcollection. Så vad har man för val? Om man säger upp det vad händer då?  Lightroom 5 ägde jag innan så den blir kvar. Kan man köpa uppgradering av enbart lightroom i framtiden? Å andra sidan är ju inte 107 kr i månaden så mycket pengar och enbart att uppgradera lightroom brukar ligga runt 1000/år behåller jag creative cloud blir det runt 1300.

Hur tänker ni kring detta?

När jag tittade vädret i veckan lovade Smhi toppen väder foto mässigt till helgen. Igår var det ingen ide, Snön vräkte ner här. Och det såg inte bättre ut som idag. När jag vakna och tittade ut grämde jag mig lite för vad såg jag? Jo en fantastisk soluppgång! Pust!  Bara att ta nya tag och hoppas nästa helg blir bättre.

Sist men inte minst vill jag bjuda på en bild från Tjurpannan som jag kört med HDR efex pro.

Hoppas ni får en trevlig Söndag på alla sätt!

Vi Hörs!Added 2015-02-22 08:24 | Permalink | Comments (5) | Comment

Då har man läst sista numret av tidningen Foto

Känns lite overkligt och i tidningen hittar man inga vidare spår av att en epok går i graven. Mer än chefredaktörens förord. Månands tävlingen presenteras som inget hade hänt hmmm Nu återstår det att se hur den "nya" digitalfoto för alla kommer bli. Vi prenumeranter blir ju ersatta med den tidningen istället. Kört readly mellan varven men inget går upp mot ett pappers magasin. Får se om det blir någon annan tidning. Det översatta magasinet Digital foto eller Fotosidan magasin är väl det man har att välja på. Det tråkiga med Digital foto är att vi saknar den Engelska miljön. Jaja vi får se vad som händer.

Avslutar dagens blogg med en bild från Ramsvik trevlig helg!Added 2015-02-21 12:20 | Permalink | Comments (1) | Comment

Vår i sikte

Man märker att det går mot ljusare tider! Det är ljust till framåt fem visst är det härligt. För oss som har gröna fingrar är det dags att springa och köpa frö att plantera. Jag längtar till våren på många sätt.

Ritplattan jag köpte är jag väldigt nöjd med kom överens direkt. Problemet är att jag inte varit ute med kameran på ett tag så jag få ge mig på bilder i arkivet. Till helgen kommer äntligen tillfälle för fotoutflykt.

Bjuder på lite bilder från arkivet idag

VI HÖRS!Added 2015-02-17 09:00 | Permalink | Comments (3) | Comment